kurstillfälle två med Carro

Ojojojoj här händer det grejjor kan jag ju säga... För det första så har ayla tendenser till noskvalster och min eumskompis hund har det, dom umgås inte alls. Men det är bättre idag.. Men jag får inte ha henne i skolan imorgon. Jag och Elli åker till Idre imorgon klokcan 11.05, kommer hem typ 21 -.-  Strunt samma, träningen idag hade jag inte med någon hund eftersom hon som sagt var inte får vara i skolan men de andra tränade mycket fjärr och jag fick jättebra!!! tips om rutan :D  Shiet vad jag ska träna! börja om från början och bara köra!!
tänkte att jag skriver mer om det när jag börjar att träna det på riktigt :) Godnatt! :D

Kurs med Carro i Hund3

Hejhopp!

Idag har vi haft vårat första kurstillfälle med Carro ( www.hundid.se) Jag tycker hon är jätteduktig och använder mycket av mina favoritmetoder. Idag fick vi planera och presentera oss lite, jag bestämde att jag ville lägga mycket krut på stadga, passivitet och rutan. I gruppen så är det jag, Josefine x2 och Erika. Alla jätteduktiga och alla på olika nivåer när det gäller träning och klasser :)  Kursen inriktar sig på lydnadsklasserna 2 och 3.
   Under träningstilfället idag såfick jag och ayla lära oss omvänt lockande och det var mycket intressant, jag hade en aning om hur det fungerade innan, nu har jag en betydligt större syn på det hela. Det var lite krångligt i början, men både jag och Ayla fattade snabbt! :)  Sen när alla hade kört inne så gick vi ut och alla fick köra lite Fritt följ. Men JAg vet ju att Ayla har lätt att gå långt fram men nu fick jag lite att tänka på =)

- Belöna bakom/ belöningen komma bakifrån eller ge godis men "tryck" bak henne när hon får godisen.
- Gå saktare för att hon verkligen ska få tänka efter vad hon gör, det visade sig fungera bra!
- Belöna bara små steg. Kvalité före kvantité
- Träna inte om jag inte är beredd att belöna och verkligen koncentrera mig på det jag ska göra.

Det känns otroligt bra och nästa kurstillfälle blir redan i morgon 16.30 :) längtar :D
Och för er som inte vet det så ska jag praktisera hos klickerklok ( Fanny Gott och Tomas Stokke) vecka 10 och 11. Fifan vad jag längtar!!  och snart är det jul :D:D

Och om 11 dagar ska vi tävla ettan (Y) :)

Hadebra!



Budföring

Jajjemän!

Ayla kan snart göra en budföring (Y) =)  Jag och Ellinor har tränat och hon fattar otroligt snabbt! :) 
Vi började med att springa till den ena och leka och sen har vi bara utökat avstånde gradvis och satt lite mer krav. Det var inga problem alls att få in henne fot, varken för Elli eller för mig. Så det gick väldigt smidigt. Vi har varierat mycket från vem belöningen kommer och när den kommer. Än så länge har vi bara provat att skicka tillbaka någon enstaka gång och det fungerar faktiskt!  Det hände bara någon gång att Ayla tvekade lite att gå ifrån mig, men det löste sig fort! Hon tyckte det var riktigt roligt och hon hade jättefin fart! Hon har fina ingångar månste jag säga ;)

Nästa träningspass ska vi utöka avståndet lite till så det snart blir 50 meter och hon ska kunna skickas till Ellinor, få en liten belöning och stanna där i några sekunder och bli lite klappad på och sen skickas tillbaka till mig. En hel budföring med andra ord. Det är målet med nästa träningspass och för att komma dit så ska vi fortsätta med det vi har tränat på och utöka svårigheterna, om vi märker att det går för fort fram för henne så får vi backa och ta det lite lugnare.

Såhär planerade vi träningen:

Steg 1: Ayla ska bara springa till Ellinor och få belöning.
Steg 2: Ayla ska springa till Elli och få belöning och sedan på kommando komma in fot.
Steg 3: Ayla springer till Elli, får en liten belöning och sedan in fot. Vänta några sekunder och sen belöna mera.
Steg 4: Ayla springer till Elli, kommer in direkt och får en liten belöning och sen efter några sekunder får en större belöning.
Steg 5: Ayla springer till Elli, kommer in direkt och får lite belöning. elli skickar iväg Ayla till Frida asom belönar på en gång.
Steg 6: Ayla springer till elli, kommer in direkt och får liten belöning, blir omklappad och sen skicka till mig, komma in och sedan få mycket belöning.


De stegen har vi utgått ifrån och det har gått jättebra. Med de midre belöningarna menar jag i detta fall godis och röstberöm medans den större belöningen är att kampa med leksak och få mycket röstberöm.

Just nu när vi tränar så hjälper vi henne med att peppa (dra lite) i halsband först och sen ta ett steg fram när vi skickar. Vi arbetar bort det sdå mycket som möjligt.

Det känns bra! Hon är riktigt duktig :)  ska försöka filma en klar budföring senare =)

klappochkram syns på plan :D


Välkommen till Aylas träningsblogg

Hellojj!!

Egentligen så tycker jag att jag skulle ha skapat denna blogg för mycket länge sen, men bättre sent än aldrig. Så här har jag alltså tänkt att jag skulle skriva hur det går för Ayla i träningen. Det är det lättaste sättet för mig att se hur det går. Tanken är också att jag ska lägga upp en hel del bilder och filmer och även träningstips :)




Min vackra och duktiga hund!




Puss och Kram syns på Plan!


RSS 2.0