Lydnad

Tänkte skriva lite hur vi ligger till i lydnaden, idag så tävlingstränade jag, Jennie och Maria efter skolan.
Först körde vi en platsliggning och Jennie skulle köra dold och Maria öppen så beslutade jag att också jag köra en dold eftersom Maria kunde titta på Ayla med ett halvt öga. Det gick bättre än vad jag förväntat mig, dock satte hon sig en gång då hon slickade sig lite (Hon är väldigt nära höglöp om inte mitt i). Men gick tillbaka och la om henne sen låg hon jättefint <3

Senare körde vi igenom hela lydnadsettan och det gick verkligen jättebra! :) Hon går lite långt fram i linförigheten men hon höll kontakten superbra och var med i alla svängar. Skitbra läggande, lite seg inkallning men det var ca 20 grader varmt och hon har inte riktigt fällt ur helt än. Ställandet var helt okej, några små steg tog hon som jag såg men absolut inte många. Om vi hade tävlat hade vi absolut fått 1apris! :)

Har anmält mig till lydnadstävling i Munkfors den 21Maj och till Kil den 27e Maj och min dröm skulle ju vara att starta i tvåan den 27e.

Så jag körde igenom de flesta moment i lkl2 också, körde inget fritt följ för det var så varmt men inkallning med ställande var jättebra, dock lite segt även här, hon höll kontakten och gjorde det hon skulle men det låg lite godis på planen och hon ville verkligen ha det så hon var väldigt "nosig" Men hon gjorde som sagt allt jag bad henne om. Vi körde till och med rutan, inte från fullt avstånd men hon sprang faktiskt till rutan :D Apporteringen gick bra, när hon väl fick sin nos från backen. Fjärren var inte alls bra, hon var jätte ofokuserad och inte alls med. Har ju i och för sig inte tränat fjärren på så långt avstånd så där behövs finslip! 

Så med en liten avstämning på att vi faktiskt inte har så långt kvar så har jag 1 månad på att träna in rutan bättre och finslipa allt. Så om min dröm går i uppfyllelse så fixar vi lkl 1 21 Maj å tävlar 2an 27e Maj så har vi hela sommaren på oss att flytta upp oss till lkl 3 och debutera i trean ;)  Det som saknas i trean är nog vittringsapporteringen och platsliggnignen och att hålla ihop, men annars så kan hon en hel del :)

Och så är det bestämt att vi ska debutera i Agility i Torsby den 14e Maj i hoppklass I x2 och Agilityklass I x1 :)


Så massa tävlingar framöver, vill debutera i appellspåret också, bara vi får tag på ett jäkla MH ;)


Min fina Ayla som har vuxit så mycket <3


Fjärrdirrigering

Tänkte bara lägga in en liten film på hur långt vi har kommit i fjärren och det ser bättre och bättre ut.

Bakbenen är låsta men bytena kunde varit lite snabbare, sista bytet belönade jag att hon flyttade bak lite på grund av att hon nästan alltid dras frammåt, men nu verkar det som hon har släppt det så vi ska prova att vara lite mer perfektionister ;)


Agilityträning

Kom för en stund sen hem från hundstallet. Jag och Maria har tränat Agility i ungefär 3 timmar med 3 hundar ;)  Myyysigt!!! :)  Min hund är grym och jag är väldigt bortskämd då hon är grymt lättstyrd :)  och hon verkligen älskar det och det svåraste med henne är att hålla henne från hinder så hon inte drar på dom självmant bara för att hon tycker det är roligt :)  underbara glappis <3 lägger ut några bilder från igår då vi också va i stallet.

min fina islänning <3

 








ciao


RSS 2.0