Lydnad och Uppletande

Denna blogg har jag varit väldigt dålig att skriva i och detta beror främst på att vi har lagt framförallt lydnaden på is ett tag men de gånger jag har bloggat så har jag skrivit på min vanliga blogg. Men nu kände jag att det var dags att uppdatera denna blogg lite.

Lydnaden går verkligen jättebra!! har kört flera 100%iga lydnadspass utan skall och jättehärlig attityd. Vi har kedjat ihop massor och jag tror det var nyckeln till att hon faktiskt orkar hålla ihop, längre än vad som krävs till och med! :) Vi tävlingstränade med två andra ekpigage och med kommendering, det gick verkligen jättebra! Det enda var att jag märkte framförallt i slutet av linförigheten så började hon trotsa, precis så som hon har gjort på alla tävlingar, så det rättade jag till och körde om och det blev hur bra som helst! hon höll ihop jävligt fint övrigt och gjorde allt jag bad henne om. Hade vi tävlat då hade det blivit ett förstapris med råge. 

Vi har också tränat en hel del utöver ettan. I tvåan traglar vi med rutan och det går faktiskt framåt! resten av de momenten som är i tvåan är inga problem, gäller väl att tävlingsträna och så, men jag vill inte nöta det innan jag fått mitt förstapris i ettan.  I trean är det ju rutan och så tränar vi vittringsapportering och så är det den dolda platsen som känns lite långt borta, resten av momenten är bara roliga tycker jag :)  Toppen!

Hundkunskap A som vi är 8 av 32 i klassen som läser är underbar, underbara människor, jättebra lärare, jätteduktiga hundar och wow vad roligt vi har. Vi har inriktining på friskvård och har hittills åkt skidor med hundarna och gått igenom foderlära och gjort egen hundmat ;) Tisdag och torsdag nästa vecka ska vi åka och simma med hundarna och igår åkte vi till skogen och tränade uppletande ( i en lite snöig ruta i snöoväder), Det var superroligt att se olika hundar såsom schäfer x2, bearded collie, isländsk fårhund, amstaff/pitbull blandning, vit herdehund, golden retriver och amstaff. Vi lärde oss jättmycket och körde en korridor övning med synretning av ett lite "roligare" föremål typ liten bitstock och ett random förmål- i detta fall typ en plånbok.

Ayla hade jättefint fokus och hon var en av få hundar som verkligen sökte efter föremålet, hon slog på nosen väldigt tidigt och letade fint och systematiskt, det gick ganska fort för henne att hitta föremålet och tvekade inte med gripande utan bara tog det och sprang raka spåret till mig. duktig hund!
Nästa skick efter plånboken var även här samma övning med korridor( ca 15-45m)och synretning. Äen här inget problem med gripandet men när hon var halvägs släppte hon föremålet men vi sprang ut och tog in det tsm. Sen så tränade jag någon jättekort och hon har absolut inga problem med att ta föremål. Hon är lite duktig min islänning <3 :)

Nu sitter vi på bussen påväg hem till Vackra Idre
klapp och kram syns på plan!

RSS 2.0